Kulak Çınlaması Tedavisi Ankara
-->

Kulak Çınlaması Tedavisi

Doç. Dr. Hayriye Karabulut ile iletişime geçebilir ve randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Ankara Kulak Çınlaması Tedavisi
Kulak Çınlamasi
Kulak Çınlamasi
Kulak Çınlaması Tedavisi Ankara

Kulak Çınlaması Tedavisi:

Kulak çınlaması değişik ton ve özellikte olan ve akustik bir uyaran olmaksızın hastanın algıladığı sestir. Duyulan ses hasta tarafından genellikle çınlama şeklinde olsa da bazı zamanlarda uğultu, rüzgâr, çan, ıslık sesi, hışırtı, nabız, makine gürültüsü gibi tariflerle de anlatılmaktadır.

Hastalık Olarak Değil Bir Belirti Olarak Değerlendirilir

Kulak çınlaması hastalık olarak değil bir belirti olarak değerlendirilir ve işitme sisteminin en sık rastlanan belirtisidir, birkaç dakikalık sürelerde geçtiği gibi hayatın dengesini bozacak hatta psikolojik açıdan rahatsızlığa yol açacak ölçüde de geçebilir. Halüsinasyonlar görülmesi olasılığı ile de karşılaşmak mümkün olduğu gibi geliştirilmiş özel teknikler ile sesi doktorda duyabilir.

Tedavi Seçenekleri Oldukça Geniştir

Uzun süren kulak çınlamalarında işitme kaybı görülebilir, bir kulak kiri nedeni ile kulak çınladığı gibi yüksek sese maruz kalma, kulak zarında delinme, orta kulak iltihabı ya da sıvı birikmesi, yabancı cisim, iç kulak hücrelerinin uğradığı zarar, eklemlerde sertleşme nedeni ile de kulak çınlaması yaşanabilir. Tüm bu nedenlerin dışında alerji, diyabet, tansiyon, menopoz, işitme kaybı, anemi ve tümör gibi sebeplerle de kulak çınlaması yaşanabilir. Kulak çınlaması ve tedavi yöntemi öncesinde muayene yapılarak nedeninin ortaya konması gerekir, tedavi seçenekleri oldukça geniş olan kulak çınlamasında sebep çok önemlidir.

İşitme Cihazı Da Bir Çeşit Tedavi Yöntemidir

Kulak kiri ya da yabancı cisim çıkarılması bir tedavi yöntemi iken kulak zarının delinmesi durumundaki ameliyatta bir tedavi yöntemidir. Kulak çınlaması ve tedavi yöntemi arasında işitme cihazını da saymak mümkün ayrıca bazen hasta alçak ses ile rahatladığını ifade eder bu durum karşısında uygulanabilecek kulak çınlaması ve tedavi yöntemi kulağa takılacak bir cihaz ile rahatlatıcı bir ses verilmesi ve hastanın çınlamayı unutmasına yardımcı olunması da yer almaktadır.

Kesinlikle Ciddiye Alınması Gereken Bir Belirtidir

Kulak çınlaması kesinlikle dikkate alınması gereken bir belirti de olabilir; Tümör oluşumunu haber veriyor olabilir. O nedenle kulak çınlaması yaşandığında mutlaka bir kulak burun boğaz hekimi tarafından muayene olmak ve nedenini öğrenmek gerekir.

Tinnitus tedavisinde Kinessiotape uygulaması:

Kinesiotape tekniği ve kinezyolojik bant Japon kiropraksi ve akupunktur uzmanı Dr. Kenzo Kase tarafından geliştirilmiş bir fizik tedavi tekniğidir. Kinesiotape, daha çok kas kaynaklı ağrıların azaltılmasında kullanılan bir teknik olmakla birlikte nörolojik sistemi uyararak ağrıyı azaltmak ve duyuların uyarılması amacıyla da kullanılır. Tekniğin başarı ile uygulanması için insan anatomisini bilmek ve doğru teknikleri uygulamak gerekir.

Kinesiotape ile bantlama tekniği, etkisini nörolojik sistem ve dolaşım sistemlerinin aktivasyonu ile gerçekleştirir. Bu yöntem, temelde vücut ve kas hareketlerine dayanır. “Kinesiology” biliminden köken alır ve bu nedenle “kinesio” kelimesi kullanılmıştır. Ödem ve inflamasyonun azaltılması ile ağrı giderici etkisini göstermektedir. Tinnitus ve ağrı benzer meknizmalarla çalıştığından uygun noktaların uygun teknikle bantlaması tinnitus tedavisinde başarılı sonuçlar vermektedir.

Tinnitus tedavisinde Soft lazer uygulaması

Kulak çınlaması tedavisinde uygun hastalarda soft lazer dediğimiz düşük düzeyli lazer tedavisi kullanılmaktadır. Bu yöntem farklı kişisel ve klinik kullanımı için olmak üzere 2 çeşittir. Kişisel kullanımda günde 20 dakika ve iki ay boyunca uygulanmaktadır. kullanacağı cihazdır. Klinik softlazer cihazında kişisel kullanıma göre daha az seans sayısı ile sorun çözülmektedir. Softlazer yöntemi ani işitme kayıpları ve çınlama tedavisinde başarılı olduğu gösterilmiş bir yöntemdir.

Tinnitus tedavisinde intratimpanik enjeksiyonlar

İntratimpanik enjeksiyon, orta kulağa ilaç enjeksiyonu demektir. Bu uygulamayı kulak çınlaması bazı baş dönmesi hastalıkları ve ani işitme kaybı hastalarda uygulamaktayız. Kullandığımız ilaç hastalığa göre değişkenlik göstermektedir. Seanslar halinde yaptığımız bu uygulamada sıklık ilaca, hastalığa ve hastaya bağlı değişkenlik gösterebilir. Enjeksiyon yapıldıktan sonra hastanın başı hafif yüksek olacak şekilde yaklaşık yarım saat bekletilir. Bu yöntemle kulak içine hücre yenileyici ve diğer moleküler tedaviler de uygulanabilmektedir. Bu tedavi ile beklentimiz orta kulağa verdiğimiz ilacın difüzyon yoluyla iç kulağa geçmesi ve iç kulağı etkileyen hastalıkların tedavisidir.

Doktora Sorun...

Copyright © Doç. Dr. Hayriye Karabulut | Tüm Hakları saklıdır. Bu sitenin içeriği, tasarımı ve yazılımı telif hakkı kanunlarıyla korunmaktadır. Yazılı izin olmadan kullanılamaz.Sitemizde yar alan yazı ve görseller, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Teşhis ve tedavi yerine geçmediği gibi yasal sorumluluk da taşımamaktadır.Dakika Reklam